diumenge, 25 d’octubre del 2009

La font de la plaça Ibèria

Al penúltim post, vaig fer referència a una petita ruta per l'antic Sants seguint el carrer Sant Crist. Un dels punts importants de la ruta és la plaça Ibèria, un dels pocs indrets del barri que encara avui, com a mínim fins al moment, manté l'ambient de l'antic poble de Sants.

Sobre aquesta plaça Josep M. Vilarrúbia i Estrany, el gran historiador de la història local de Sants, va escriure: "Popularment és coneguda com a plaça del Violí. N'hi ha dues versions: una explicada per Maria Peyron de Llorens, que ens ha dit que aquest instrument era tocat els diumenges i els dies de festa per entretenir la gent que anava a benenar a aquest indret. L'altra, assegura que era tocat per un ceguet, que aixi recollia algun diner per viure".

Som molts els que agraïm trobar llocs que encara ens recorden d'on venim, espais que encara conserven una mica l'ambient del poble que va ser Sants. Fins i tot molts aliens al nostre barri han sabut captar aquest ambient de la plaça ibèria, convertint-la diversos cops en plató de cinema.
Realment enmig de les obres que s'estan duent a terme a tota la zona, la font d'aquesta plaça va aparèixer totalment destrossada, segona la versió oficial pel xoc d'un vehicle.
Som molts els del barri que esperem que la font de la plaça Ibèria sigui restaurada i torni a ocupar l'espai que li correspon.
A sota, us adjunto una de les fotos realitzades pel fotògraf Raül Guillén i Capella.
Si voleu més informació sobre la font de la plaça Ibèria o voleu saber sobre el seu futur podeu preguntar als responsables de les fonts a la web:

6 comentaris:

Red Zeppelin D3 ha dit...

En aquell que no em caigui bé, li petaré les cames.

Red Zeppelin D3 ha dit...

Ei hola

Red Zeppelin D3 ha dit...

Els Pets.

Red Zeppelin D3 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Red Zeppelin D3 ha dit...

Hola, sóc en Joan. Que vagi molt bé.

Red Zeppelin D3 ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.